tiistai 19. huhtikuuta 2011

Piraija kämpässä

Sparta kasvaa kovaa vauhtia. Ikää huomenna 13 vk ja paino 15kg (mahatäynnä). Iso mötkö. Pitää vähän tarkkailla, ettei tuo vain pääsisi lihomaan. Myönnän että helposti näinkin voisi käydä...

Kotona maalla pentu on saanut juoksennella ulkona niin paljon kuin vaan on jaksanut. Nopeasti Sparta oppi myös pyytämään ulos tuijottamalla oven kahvaa. Melkein voisin sanoa jätkän olevan sisäsiisti. Työpäivät ovat silti vielä hieman liian pitkiä. Jätkä viihtyy niin hyvin ulkona, että torkkuu mattotelineen alla aivan rauhassa. Jätkälle näyttää tulevan kuuma sisällä..

Kämpillä jätkä ei pääse ulos vapaana riehumaan, joten into puretaan minun omaisuuteeni. Pelkästään tällä viikolla on syöty lampun johto ja lampaan talja. Kummatkin luulin laittaneeni varmasti pois ulottuvilta, mutta niin tuo roisto vain päivän mittaan kaivaa ne esille. Tuo taljakin oli vedetty sängyltä alas kaikkien peittojen ja lakanoiden kanssa. No, oma vika kun en tajunnut..

Pääsiäistä pitäisi lähteä viettämään anoppilaan, joten pääsee Sparta ihmettelemään lehmiä, kissoja ja uusia ihmisiä. Metsässäkin pitäisi käydä kääntymässä ja tutustuttaa pentua metsästäjiin. Ainakin Nami otettiin hyvin vastaan, niin eiköhän tuo jätkä hurmaa kaikki.

Kun tässä on suunnitellut ja miettinyt tuon pennun ruokintaa, niin ompahan tullut arvioitua vähän omaa ruokatottumuksia ja painoa.. Laihdutuskuurilla siis ollaan ja kokeilussa hiilihydraattien vähentäminen. Tämä toimi äipällä, niin luulisi toimivan mullakin. Kahdessa viikossa on lähtenyt  1 kilo; tiedän että hidas pudotus on paras mutta hermot menee. Toivottavasti oma kunto kasvaa tuon pennun kanssa samaa vauhtia ja ollaan molemmat syksyllä kisa kunnossa hirvien perässä.

Sparta 12vk

Loppu kevennys: Jätkä nosti jalkaakin tänään ensimmäisen kerran. : D Oli pakko pissata viimeiseen lumikasaan.. Jätkä on myös tajunnut että nurmikollekin voi pissata ja tehdä kasat. Enää ei koetella hermoja ja juosta puoli tuntia pitkin pihaa suoli pitkänä etsimässä viimeisiä lumikasoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti