tiistai 15. lokakuuta 2013

Allergiaa..

Kävin maanataina luottoeläinlääkärilläni vahvistamassa seikan, jonka olen vakaasti kieltäytynyt uskomasta jo hetken. Spartan korva, tassu ja nyt mahanahka ongelmat ovat allergia peräisiä. Käsissäni on allerginen koira..

Tunnelmat ovat varsin matalalla. Spartahan on, perheen kieroutuneen huumorin vuoksi, ollut sinus leikkauksesta asti lempinimeltään rakas maanantai kappale. Tätä ei saa ymmärtää nyt väärin. Sparta on äärettömän rakas kaikille. Se on monessa mielessä täydellinen meikäläiselle, mutta terveydessä voisi olla parannettavaa.

Spartan ruoka sisältää tästä lähin vain peuraa ja perunaa. Muita aineksia lisäillään kun oireet helpottavat. Ostin sopivia nappuloita ja lihan etsintä on käynnissä. Pakko sanoa että koira ei ainakaan ole muutoksesta yhtään innoissaan. Sparta on kiltti potilas kuten aina, mutta selvästi inhoaa lääkkeitä.

Eipä tämä ole helppoa omistajallekaan. Aina iskiessä antibioottia tuon koiran kitusiin saan väläyksen Namista - ei yhtään kiva juttu. Sairaan koiran hoitaminen on raskasta. Etenkin itselle Spartan huono ruokahalu iskee pahasti. Muistot Namista ovat liian pinnalla.Spartan tilanne saa minut vilkuilemaan Sansaa eritavalla. Tuon likan on syytä pysyä terveenä. Kolmas kerta toden sanoo, vai miten se meni? Taloon myös piti tulla uusi akita tyttönen, mutta pieni osa minusta tahtoisi kiskoa hätäjarrua niille suunnitelmille. Mitä jos Spartaa ei saada kuntoon tai Sansakin sairastuu? Silloin olisi jo rodunvaihdon aika.

Kaikesta huolimatta periksi ei anneta. Nyt vain pitää löytää tuolle pojalle sopiva ruoka. Sparta myös lopultakin tällä viikolla steriloidaan. Eli ei vahinkopentuja meille. 

Jalostukseen ei todellakaan pitäisi käyttää allergisia tai mysteerisesti kutiavia koiria, tai edes koiraa joka syö jotain erikoisruokavaliota.3 kommenttia:

 1. Täällä toinen maanantaiversion omistaja utelee, että mitä kaikkia allergioita Spartalla todettiin? Kairallahan on 6-7 ruoka-ainetta, liuta heiniä/kasveja ja pölypunkit, mutta niin se vain purskuttaa menemään. Mitään lääkkeitä en oo kahteen vuoteen tytsylle syöttänyt vaikka kesäksi pitäis olla aina kortisoni. Ruoat on ne pahin eikä vaadi kun kourallisen vääränmoista nappulaa tai siivun sianlihaa kun alkaa raapiminen. Eikä tuo täysin kutiamaton ole koskaan. Ja korvat on likaiset aina. Olleet aivan pennusta ja aivan koko ajan. Minullakin suuret odotukset tai toiveet että Ruuti pysyisi niinkin hyvässä kunnossa kun nyt on vaikka kutiamaton ei aivan ole sekään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätkälle ei ole tehty allergiatestiä, vaan se on vasta suunnitteilla. Kannaattako testiä tehdä, kun tuloksena tulee heiniä ja pölypunkkeja? Kokemuksia? Oireet ovat lääkärin mukaan selvä allergia kuitenkin. Ensimmäinen arvaus oli sianliha, mutta sen poistaminen ruoasta ei muuttanut mitään. Nyt lähestytään toisesta suunnasta. Jätkällä tulehtuu ensimmäisenä tassut, iho on rikki ja muodostuu mustaa rupea. Sitten hiiva hyökkää korviin. Jätkä syö nyt antibioottia, jotta korvat saadaan kuntoon. Ja Sparta onkin piristynyt jo paljon, kun tulehdus saatiin taittumaan. Toisaalta onnekasta että allergia iskee ihoon, tulehtunut suolisto olisi tosi paha juttu.

   Poista
  2. En usko, että testistä on haittakaan. Minäkin sain ensin ohjeeksi lähteä eliminaatiodieetin kautta, mutta kyllä tuon testin ottaminen oli kuitenkin aikalailla valaiseva ja sai sitten het ne aineet tietoon, mitä ei ainakaan suuhun laiteta. Ja kyllähän nuo varastopunkit lisääntyy juurikin siellä koiranruokapussissa, ellei säkkejä pakasta. Että ei niistäkään eroon pääse. Tuossa on nuo mun aikaisemmat blogitekstit allergiatekstituloksista, oireista ja kortisonista: http://kairakoira.blogspot.fi/search/label/allergia
   Nykyäänhän meillä mennään nauta-kalkkuna- tai kanakaurapuurolla ja kylmäpuristellulla pellavansiemenöljyllä, joskus lohta ja kananmunaa. Ohra ja maissiallergia sulkee valtaosan nappuloista heti pois.

   Poista