lauantai 19. tammikuuta 2013

Sparta 2v!

Niin se aika kuluu, Sparta äijä täytti tänään 2-vuotta. Paljon onnea hörökorvalle! Ja onnittelut tietenkin koko veljessarjalle. Sparta on nyt kuulemma aikuinen koira, vaikka sama jästipää se on jo pidemmän aikaa ollut. Sparta on aina ollut rauhallinen, tosin hepuleitakin joskus saadaan. Ikä on onneksi tuonut sitä akitamaista ylpeyttä ja tyyneyttä.

Meidän piti keväällä poiketa Jämijärvellä näyttelyissä, mutta suunnitelmat ovat nyt jäähyllä. Spartan jalkaan on ilmestynyt karvaton läntti, jota jätkä kirputtaa auki. Ilmeisesti kyynärpää hiertyy lattiaa vasten, kun jätkä mieluiten nukkuu ihan pelkällä lattialla. Länttiä nyt rasvaillaan, mutta näyttelykunnossa jätkä ei ole. Toivottavasti iho lähtisi paranemaan, muuten jätkä saa taas kaulurin kaulaansa.


Sansa kävi saamassa ensimmäiset rokotuksensa ja antoi verinäytteen Lohen geenipankkiin. Nyt on talon molemmista akitoista näyte tutkimuksia varten. Kannustan jokaista akitaa luovuttamaan tipan verta, jotta saataisiin akitalle suunniteltu SA-tutkimus alkuun. En voi tarpeeksi painottaa kuinka tärkeää tämä on rodulle.

Sansan kanssa on myös paljon tulevia suunnitelmia. Ensimmäisiä näyttelyitä on jo kirjattu kalenteriin, mutta lopulta neidin kehittymisestä riippuu lähdetäänkö kehään. Tavoitteita olisi, mutta nyt pitää yrittää olla kärsivällinen ja antaa likan kasvaa rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti