tiistai 10. syyskuuta 2013

Valioitumisen hinta?

Sansan kanssa näyttelyiden kiertäminen on alkanut hienosti ja ajatus typyn saamisesta muotovalioksi houkuttelee. Ajattelinkin koota kasaan kuinka paljon koiran valioituminen tulee maksamaan.

Tietenkin on pakko sanoa, että tämän rodun koiria ei näyttelyissä hirvittävästi juokse, aika normaalia on noin 5 koiraa per näyttely. Joten jos koiralla on vähääkään mahdollisuuksia, valioituminen ei ole hirvittävän vaikeaa. Verrataan tilannetta vaikka kultaisiin noutajiin, joilla näyttelyssä on koiria kilpailemassa titteleistä aina kymmeniä koiria.

Tuomareissakin on melkoisesti eroja, joten tarkasti tuomarit valitsemalla valioituminen helpottuu. Esimerkiksi Spartan korvien asento jakaa tuomareiden mielipiteet. On ihan tosiasia että hörökorvaa ei kannata joka näyttelyyn viedä.

Sansa on käynyt 3:ssa näyttelyssä. Ilmoittautumismaksut ovat olleet 35e + 32e + 39e = 106e.

Porin näyttely oli varsin lähellä joten ajokilometrejä ei tullut paljoa. Koska pikku toyotani on pieniruokainen, bensakulut jäivät pieniksi. Laitetaan vaikka +15e. Muiden näyttelyiden ajoja en edes kehtaa laskea, samat kilometrit olisi kuljettu vaikka näyttelyihin ei olisi osallistuttu.

Herkkuperseenä ostan aina jotain naposteltavaa kehää odotellessa, joten +15e.

Eli, Sansa on saanut yhden sertin ja sertin hinta tällä laskulla oli 136e.
Ei ole kovin halpa harrastus tämä näyttelyissä kiertäminen. ;)

Tälle vuodelle on vielä 4 näyttelyä. Katsotaan kuinka suureksi nousee seuraavan sertin hinta. :D Hirvittää jo valmiiksi, koska Voittaja näyttelyiden viikonloppu sisältyy laskuun...

3 kommenttia:

 1. Rahaa harrastukseen saadaan kyllä palamaan. Kun mietin itsekkin että kaikilla meidän "kotikoirilla" on yhteensä jotain 44 näyttelyä takana vain suomenmaalla. Matkaa on tehty niin Kajaaniin kuin naapurirakennukseen Tampereelle. Jos ajatellaan että jokaisen ilmon hinta olisi 35e niin rahaa oltaisiin saatu menemään 1540e. Tähän ei olla laskettu pentunäyttelyitä, tai sijoituskoirien näyttelyitä vielä edes. Että eihän tämä ihan terveiden hommaa ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, mutta on sitä hölmömpiäkin harrastuksia. :D Mie aina kaikessa rahan tuhlaamisessa vetoa siihen että en juo viinaa tai polta tupakkaa, niin pitää se raha johonkin laittaa. :D


   Poista
 2. Meidän perheen lentävä lause on Sallin cibbi-taulusta, notta on muutes koko huushollin kallein esine. Ei tunnearvoltaan lähelläkään, mutta jos siihen laskisi kaikki näyttelymaksut, hotellit, matkat, ylimääräiset rokotukset matkatessa maille vierahille ja muut vastaavat turhat kulut, niin onhan tuota onnetonta printtiä varten melkoinen rahaläjä palanut ja haihtunut tuhkana tuuleen. Ja ei, en ole sitä tarkkaa hintaa koskaan laskenut. Saattaisi ruveta ketuttaan. Mutta harrastukset maksaa. :)

  VastaaPoista