lauantai 7. tammikuuta 2012

Visiitti Viikkiin

Keskiviikkona kävimme Spartan kanssa Viikin yliopistollisessa eläinsairaalassa. En kertonut mitä epäiltiin, jotta saisin mahdollisen toisen mielipiteen. Minua haastatellut opiskelija paljastui akita faniksi ja hän tutkikin jätkän varman oloisesti. Sparta oli koko tutkimuksen ajan kiltisti ja antoi ronkkia itsensä läpikotaisin. Hieman yllätyin kun vaaka näytti vain 34,6 kg eli jätkä on laihtunut muutaman kilon. 
 
Opiskelija vei jätkän lääkärille näytille ja mie istuin odotussalissa. En viihdy ihmissairaaloissakaan, joten yritin keskittyä lehtiin ja taistella huonoa oloa vastaan. Desinfiointi aineen haju saa minut voimaan huonosti ja ajatukset palasivat koko ajan siihen hetkeen kun viimeksi istuin eläinsairaalassa Namin kanssa. Silloin meinasin pyörtyä kun piskuinen Nami laitettiin tiputukseen.. (Olen työkseni hoitanut eläimiä ja pistänyt antibioottia lehmiin ja sikoihin, joten en normaalisti välitä neuloista yhtään.)

Kun Sparta tuotiin takaisin, palasimme pieneen tutkimushuoneeseen. Spartalta piti ottaa verikoe tulehdusarvojen selvittämiseksi. No, mie pidän jätkän pään kainalossa ja opiskelija yrittää ottaa verta. Sparta ei reakoi mitenkään, mutta viidennen piston jälkeen opiskelija luovuttaa. Akitalta on ilmeisen vaikea löytää suonta, joten lääkäri tulee avuksi. Eläinlääkäri sitten löytääkin suonen ja verta on reippaasti lattiallakin. Ja omistaja tuntee huoneen kovin pieneksi.. onneksi istuin jo valmiiksi.

Kun jätkän tassut on siteissä, lääkäri kertoo diagnoosin. Se on se saamarin sinus. Ja koska sinus on päässä, se voi ulottua aivoihin, joten tarvitaan magneettikuvaus tilanteen vakavuuden selvittämiseksi. Eli voidaanko leikata, leikataanko ja kuinka iso leikkaus on tulossa. Lääkäri selittää myös, että leikkauksen suorittaisi kokenut lääkäri, joka on näitä leikannut paljon. Mie nyökkäilen ja yritän sulattaa tulevan kuvauksen päätä huimaavaa hintaa.. Lääkäri testaa puhuessaan myös jätkän silmiä, jalkojen asentoja ja liikkeitä, jotta nähdään onko neurologisia oireita. Sparta on oireeton, joten toivoa vielä on.

Lääkäri toteaa minun olevan aika tyyni, jolloin on pakko sanoa, että tätä epäilinkin. Lääkäri ja opiskelija vuorostaan nyökkäilevät kun sanon, että olen jo lukenut aiheesta ja varautunut huonoihin uutisiin.  Seuraavaksi varattiin magneettikuvaus aika ja kiitin ja lähdin kotio. Vakuutuskin korvasi tästä päivästä 16 euroa, saas nähdä miten magneettikuvan kanssa käy.
Raportissa luki kehut Spartan kiltteydestä. Oli kuulemma kiltisti istunut kun ryhmä opiskelijoita ja lääkäreitä olivat tutkineet päätä. Hieno jätkä.

Loppu päivän istuin lattialla. Sparta nukkui, oli varmasti rankka päivä. Peruin Saksan matkani, sillä rahani eivät millään riitä. Enkä millään voi tässä tilanteessa olla viikkoa poissa. Tulee noita reissuja vielä. Yritin keräillä itseäni. Hirvittävän huono tuuri osui kohdalleni toistamiseen. Aina sitä pelkää SA:ta tai VKH:ta akitan kanssa, mutta että tälläinen ja ihan ekaa kertaa akitalla. Huh. Nyt pitää vain toivoa että sinus on leikattavissa ja että tästä selvitään hengissä. Suoraan voin sanoa, että pelottaa ihan hirveästi.
 
Tätä dermoid sinus- asiaa puidaan myös akita foorumilla, josta voi lukea tarkempaa tietoa tapauksesta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti