maanantai 5. joulukuuta 2011

Voittaja-näyttely 4.12.2011

Sunnuntaina oli koitos, jota olin ehtinyt jo jännittämään, nimittäin ehkä Suomen suurin koiranäyttely Helsingissä. Akitoja oli ilmoittautunut mahtavat 36 kpl, mikä ilmeisesti oli ennätys. Paikalla oli myös koiria venäjältä ja upea venäjäläinen uros lopulta keräsi parhaan tittelin koko viikonlopulta.

Itse lähdettiin paikalle aamulla varhain. Sparta pomppi alkumatkan kuin kenguru ihan siittä innosta, että Halla jäi kotiin. : D Olin huolellisesti harjannut jätkän ja häntäkin oli ojennuksessa, sillä ainakaan paskaisesta hännästä meidän menestys ei jäisi kiinni. Aamulla kierrettiin kehä pariin kertaan ja sitten vain jännittämään. Tavoitteena meille oli H ja arvostelu. Tietenkin hieman toivoin ruusuketta, mutta enhän mie tiennyt että ruusukkeen arvo on aikas korkea. :) Tuomarina oli japanilainen Ichiro Ishikawa.

Very nice size. Nice head expression, but ears should be up. Earset is too wide. Coat is correct. Very nice urajiro-marking. Movement is powerfull. Correct tail carriage.
Ja EH napsahti. Saatiin siis parempi mitä lähdin hakemaan. Korvistahan se jäi kiinni, aivan kuten pelkäsinkin. Jätkän korvat ovat kyllä hiljalleen nousseet, mutta ovat yhä pehmeät. En kyllä loistanut koiran esittelyssäkään, mutta pistetään omien huonojen hermojen piikkiin.  Muuten Sparta sai kiitosta isosta koostaan ja ystävällisestä luonteestaan. Jätkä pusuttelikin paljon ihmisiä päivän aikana ja pöristäkin piti vain pari kertaa.

Tuomari oli kyllä rohkea mies, sen verran huolellisesti tarkasti Spartan hampaat. Jätkä seisoi kiltisti eikä edes pakittanut karkuun. Tuomari kävi myös huolellisesti läpi etenkin selän. Pentu näyttelyssä tuomari tarkastili päätä tarkemmin, mutta tämä ei niinkään. Jätkän liikkeet ovat ainakin kehittyneet pentumaisesta voimakkaiksi. Ihan hyvä tulos meidän hörökorvalle.

Spartan veljet pärjäsivät sitten paremmin. Kaikki vetivät ERI:n ja Sisu Helsinki juniorwinner- 11 ja Toru vielä juniori voittaja -11 tittelit. Vau. (Ja saivat nätit SA-ruusukkeet...) Spartan emo ja isäkin pärjäsivät hyvin, joten hieno päivä kennelille. :D Olen hyvin onnellinen veljien menestyksestä. Kertovathan tulokset myös omasta jätkästä jalostuksellista tietoa. ; ) Parastahan on että tutut koirat pärjäävät hyvin.

Näyttelyssä näin myös Viribus Unitiksen koiria. Marski oli komea, kuten aina. Vähän harmittaa että Namin veli ei ollutkaan ilmottautunut eli se jäi tälläkerralla näkemättä. Mutta paikalla oli ihana Kami (Namin sisarpuoli ja sekarotuisen Hallani emo), joka saikin jopa SERT:in. Hieno tyttö.

Päivän aikana kyllä varmistui, että ihan varmana otan parin vuoden päästä itselleni akita tytön. Sparta on minulle täydellinen koira, mutta nartuissa vain on sitä jotain extraa.

Spartan kanssa odotellaan nyt nouseeko korvat vielä ja seuraava näyttely on ehkä huhtikuussa Lahdessa. Yritän myös päästä Mejä kurssille keväällä, niin saadaan ihan ammattimaiset ohjeet harjoitteluun ja etenkin kokemusta. Valion arvoon tarvitaan aika paljon menestystä, eli me varmaan keskitytään siihen. Katsotaan jos hörökorvasta tulisikin ensimmäinen Mejä valio. :)

Kuvia näyttelystä ei ole, mutta tässä kuva ukkelista.


Ps: Olen nyt jo kahdesti korjaillut noita näyttely tuloksia, yhtä hepreaa ovat nuo lyhenteet ja arvot ja merkitsevyydet. :) Antakaa anteeksi, mie yritän parhaani. :D Ehkä mie vielä joskus opin mitä nämä kaikki tarkoittava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti