perjantai 19. elokuuta 2011

Jälki treeniä

Tavoitteeni on kouluttaa Spartasta jälkikoira auttamaan haavakkohirvien etsimisessä. Toinen mahdollisuus on myös kolarihirvien jäljittäminen. En ole ennen kouluttanut jälkikoiraa, eli töitä riittää. Varmasti osa opitaan kantapäänkautta, mutta katsotaan miten käy. Yritän päästä oikein kurssille, mutta mokomat täyttyvät heti.

Namin kanssa talvella harjoittelimme niin, että piilotin lumeen jonkin palkkion (lihaa, pallon..) ja paikan merkkasin naudan verellä. Nami sai vapaasti etsiä ja kaivaa kätköjä esiin.

Spartalle ja Hallalle vedän pitkän ja mutkittelevan lenkin ja jätän jäljelle makkaran palasia. Koirat ovat ihan innoissaan. Molemmat seuraavat jälkeä hyvin ja ihan hyvällä vauhdilla. Yritän muodostaa koirille kuvaa, että jälkeä on mukava seurata ja jos pysyy jäljellä voi löytää herkkuja. Eli ihan alkutason harjoituksia.Muutto edessä taas ja loppu kodittomuudelle. Muutan Viikin perälle, kaverikämppään. Lemmikkien omistajien on tuskallisen hankalaa löytää koti täältä, joten koulukaverini kanssa päädyimme kaverikämppä ratkaisuun. Ystävälläni on pupu, mikä asettaa omat haasteensa. Sparta on nähnyt pupun jo kerran ja se kohtaaminen meni rauhallisesti. Eli Spartaa ei kiinnostanut yhtään. Edessä mielenkiintoisia aikoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti