sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Rauniolla

Spartan kasvattaja oli järjestänyt pentueelle tutustumisen Helsingin pelastuskoirien raunioradalle kokeilemaan hakua. Tutustumisen ja parin näytöksen jälkeen pennut saivat kokeilla omia neniään. Ideana oli että ihminen menee helppoon piiloon, josta pentu löytää ja saa palkkion. Sopivan yksinkertaista siis. :) Piilot vaikeutuvat kun koirat tajuavat leikin idean.

Ensin ainakin Halla on täpinössään kaikista ihmisistä. Likka ei malttanut olla haukkumatta kaikkia. Ensimmäinen piilotteleva maalimies löytyi vahingossa ja toista pelästyttiin niin että oli pakko varmuuden vuoksi mokoma haukkua. Kolmatta pentu osasi jo vähän haistella. Toisella kierroksell Halla oli jo tajunnut leikin idean ja pentu käytti nenäänsä. Kolmannen maalimiehen Halla haistoi jo kaukaa ja korvat painuivat alas riemusta. Selvästi sopiva harrastus pikkuiselle.

Spartaa ensin kiinnostivat ihan muut hajut. :D Hyvin Spartakin maalimiehet löysi, toisella kierroksella selvällä ilmavainulla. Jätkä olisi juossut nopeamminkin piilolle, mutta mie en meinannut pysyä perässä. Ilmavainu on  hyvä merkki hirvimetsälle. Hyvä että minulla on koira joka löytäisi sekä hirvet että hirvimiehet metsästä. :)

Sparta sai myös haistella akita tyttö Sachia. Kuten yleensäkin, tyttö oli aivan IHANA. Vähän miehistä pullistelua veljesten kesken ja emon Kuron pikainen haistelu. Kokonaisuudessaan erittäin mukava akitamainen päivä. Kiitokset!


Halla etsii

Spartan nenä toiminnassa
Voittaja näyttely lähenee ja Spartan kanssa ollaan edistytty. Jätkä ravaa jo kiltisti rinnalla ja ainakin omasta mielestäni liikkeet ovat parantuneet. Enää harvoin jätkä innostuu puremaan hihnaa tai minun kengännauhoja. Ënsi lauantaina alkaa näyttely treenit (joista toivottavasti opin jotain). En ole näyttelyihminen, joten minulla ei ole hajuakaan mitä harjoituksissa puuhaillaan.

Näyttelyyn on myös tulossa Namin veli Herkules. Olisi kiva nähdä millainen pennusta on oikein kasvanut. Vähän voi kyllä tulla tippa linssiin, mutta katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti